Brabantse worstenbroodjes

16
15 min
Snack
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek. Meng het gehakt met de helft van de eieren, het paneermeel, de nootmuskaat, kruidnagel, mosterd en peper en zout. Voeg als het gehakt te vochtig is nog wat paneermeel toe. Maak worstjes van ongeveer 12 cm lang.
  • 2 Kneed het brooddeeg goed en verdeel het in porties. Rol uit op een met bloem bestoven werkblad tot rechthoeken van 10 x 12 cm. Rol in iedere rechthoek in de lengte een worstje en druk het deeg stevig dicht. Laat de broodjes 15 min. met de naad naar beneden onder een schone theedoek rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC.
  • 3 Klop de rest van de eieren los. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met ei. Bak de broodjes in de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin. Serveer lauwwarm.

Brabantse worstenbroodjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Roggeworstenbroodjes
30 min
Bekijk recept
Worstenbroodje met spinazie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Worstenbroodjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goed gevulde box - voor de grote trek
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept