Zuurkool met ham en appel

4
10 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de zuurkool uitlekken. Schil de appels en boor het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd iedere appel in 6 plakken. Wikkel de appelplakken elk in een plakje ham.
  • 2 Steek in elke plak een kruidnagel. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ingevette ovenschaal en leg daarop de zuurkool. Giet het appelsap erover. Leg de plakken appel hier dakpansgewijs op en dek ze af met de rest van de aardappelpuree. Bestrooi het geheel met het paneermeel en verdeel de boter (in klontjes) erover. Laat de zuurkoolschotel in 30-40 min. in de oven gaar worden.

Zuurkool met ham en appel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept