Aardappel-wortelgratin

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze met schil en al in dunne plakjes. Snijd de ui in ringen en de geschilde winterpeen en slavinken in plakjes. Pers de tenen knoflook. Klop de eieren los met de knoflook, 1 theelepel zout, de paprikapoeder, de melk en de kaas.
  • 2 Verdeel de helft van de aardappelen, de ui en de wortel in laagjes in de ingevette ovenschaal. Schenk hier de helft van het eimengsel over. Beweeg de schaal heen en weer, zodat het eimengsel evenredig wordt verdeeld. Leg de rest van de aardappelen, de ui en de wortel in laagjes erop en schenk de rest van het eimengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover en leg de plakjes slavink erop.
  • 3 Schuif de schaal in de oven en laat de gratin in 50-60 minuten gaar worden en de bovenkant goudbruin kleuren.

Aardappel-wortelgratin is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-wortelgratin met gebakken vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsvlees in sinaasappelsaus met aardappel-wortelgratin
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelgratin met kaas en gegrilde kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekonfijte wortelgratin met Parmezaanse kaas
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept