Amandel-kaneeltwists

20
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kaneel met de poedersuiker. Bestrijk 5 vellen filodeeg met een kwastje dun met boter. Verdeel de amandelen erover en strooi er door een zeefje een derde van de kaneelsuiker over. Dek de vellen met amandelen en kaneelsuiker af met de 5 resterende vellen deeg. Bestrijk ook deze deegvellen dun met boter en bestrooi ze met een derde kaneelsuiker. Snijd elk vel in vieren. Neem de uiteinden van een velletje vast en draai ze losjes in tegengestelde richting, zodat een gedraaide 'twist' ontstaat. Draai zo 20 twists en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Bak de amandel-kaneeltwists in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze afkoelen en bestrooi ze dun met de resterende kaneelsuiker.

Amandel-kaneeltwists is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kaneeltwists
120 min Nagerecht
Bekijk recept

Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept