Knoflookkip uit de oven

6
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf de kip in met 1 el olie, peper en zout. Boen de citroen goed schoon. Snijd de helft van de citroen in parten. Pel ⅓ van de tenen knoflook. Vul de holte tussen de poten van de kip met de citroenparten, de helft van de tijm en de gepelde tenen knoflook. Verhit 4 el olie in een koekenpan en bak de kip rondom aan. Leg de kip in de braadslee, met de borst naar beneden (zo blijft de borst lekker smeuïg en droogt hij niet uit).
  • 2 Snijd de rest van de citroen in 6 parten. Doe de citroenparten, de rest van de tijm en de rest van de ongepelde tenen knoflook bij de kip. Snijd van de bol knoflook het kapje af en voeg de bol in zijn geheel toe. Dek de kip af met aluminiumfolie en zet hem ca. 50 min. in het midden van de oven. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in parten. Neem de braadslee uit de oven, schep de rest van de olie over de kip en leg de aardappelparten bij de kip.
  • 3 Zet de braadslee zonder folie terug in de oven. Laat opnieuw ca. 50 min. in de oven staan. Keer de kip na 25 min. zodat je ook een bruin korstje op de borst krijgt en bedruip hem nog een keer met wat bakvet. Haal de kip uit de braadslee, snijd hem in stukken en verdeel over de borden. Schep de aardappelen erbij.

Knoflookkip uit de oven is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Knoflookkip met spinazie en rucola
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde groenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Knoflookkip
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knoflookkip met mandarijnmayonaise
10 min Snack
Bekijk recept