Witlofblaadjes met peterselie-eisalade en haring

8
15 min
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook het ei in 8 min. hard. Laat schrikken, pel en snijd fijn. Meng de mosterd met de azijn. Klop er met een garde druppelsgewijs de olie door zodat er een gebonden vinaigrette ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Snijd de augurk heel klein en meng samen met de ui van de haringen door de vinaigrette. Meng de peterselie en vinaigrette door het ei.
  • 3 Snijd de haringen in 16 stukjes. Snijd de onderkant van het witlof en haal er 8 mooie blaadjes vanaf. Schep in elk blaadje wat van de peterselie-eisalade en beleg met 2 stukjes haring. Serveer direct.

Witlofblaadjes met peterselie-eisalade en haring is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Scandinavische vissalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietensalade met haring
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met champignons en dragon
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Witlof-garnalensalade
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofbeignets
40 min Voorgerecht
Bekijk recept