Kipfilet met appel en dragon

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd elke kipfilet overlangs diep in zodat een zakje ontstaat. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes van 3-4 mm. Verhit de olie en fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de appel toe en bak 2 minuten mee. Neem de pan van het vuur en breng op smaak met de dragon, zout en peper. Vul de kipfilets met het appelmengsel en druk de opening goed dicht. Bestrooi ze met peper en rol elke kipfilet strak in 2 plakken Zeeuws spek. Steek het spek vast met een cocktailprikker. Bewaar de kipfilets afgedekt in de koelkast, maar laat ze bijtijds op kamertemperatuur komen.
  • 2 Leg de kipfilets op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 12-15 minuten krokant en gaar; keer af en toe.

Kipfilet met appel en dragon is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept