Risotto Met Mosselen

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de mosselen ong 5-8 minuten met de wijn in een afgedekte pan tot ze gaar zijn.Schud de pan tijdens het koken enkele keren.Haal 2/3 deel van de mosselen uit de schelp.Bewaar het kookvocht.Verwarm 2 el olie en bak hierin de sjalot met wat zout 3-4 minuten op zacht vuur.Voeg de rijst toe en blijf roeren tot elke korrel goed met olie is bedekt.Schenk het kookvocht van de mosselen en een beetje hete bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen.Schenk daarna weer een hete bouillon in de pan, blijf roeren tot al het vocht verdampt is en voeg dan pas weer nieuwe bouillon toe.Herhaal dit tot de bouillon is opgebruikt en de risotto gaar is (de korrel heeft dan nog een beetje beet, maar is wel gaar).Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.Neem de pan van het vuur voordat de risotto te droog wordt(het moet een smeuig mengsel zijn).Breng op smaak met zout en peper en roer er nog 2 el olie, de mosselen en de dille door.Laat de risotto afgedekt nog 5 minuten staan.

Risotto Met Mosselen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept