Zomerse minestronesoep

4
40 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pasta beetgaar koken. Pasta overdoen in vergiet, afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Knoflook pellen en fijnsnipperen. Steeltjes van haricots verts snijden. Snijbonen schuin in ruiten snijden. Bleekselderij dun schillen en schuin in ruiten snijden. Venkelknol schoonmaken en in dunne parten snijden. Venkelgroen fijnsnijden en apart houden.
  • 2 In ruime pan olie verhitten, knoflook en ui 2 minuten zachtjes bakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1,5 liter water toevoegen. Bouillon aan de kook brengen. Alle groenten in de pan doen en ca. 7 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn. Pasta en venkelgroen door soep roeren en nog 3 minuten meekoken. Zijkanten van broodje snijden en brood in 4 plakken snijden. Sneetjes in broodrooster goudbruin roosteren en besmeren met 1 eetlepel pesto. Steeltjes van basilicum halen, grote blaadjes in stukken scheuren. Soep in vier diepe borden doen, in elk bord 1 pestobroodje leggen, garneren met blaadjes basilicum. Kaas er apart bij serveren.

Zomerse minestronesoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Minestronesoep met tomatencrostini
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse Minestronesoep
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minestronesoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse minestronesoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept