Pikante vierkazenpizza

2
1uur-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In kom bloem mengen met gist en mespunt zout. In kuiltje 1 1/2 dl lauw water en olie schenken. Vanuit midden tot soepel deeg kneden. Deeg onder vochtige theedoek in kom leggen, op warme plek ca. 1 uur laten rijzen tot volume is verdubbeld.
  • 2 Oven voorverwarmen op 225 °C. Pepers schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. Mozzarella en gorgonzola in dunne plakjes snijden. Grana padano grof raspen. Werkvlak met bloem bestuiven en deeg tot twee cirkels van ca. 30 cm doorsnede uitrollen, deeg aan de rand iets dikker laten. Bakplaat (grote oven) of twee bakplaten (gewone oven) invetten en pizzabodems erop leggen. Beleggen met mozzarella, gorgonzola en ricotta. Grana padano, peperringetjes en tijm over pizza's strooien. Bakplaat in midden van oven schuiven of twee bakplaten boven elkaar in oven schuiven en halverwege baktijd omwisselen. Pizza's in ca. 15 minuten gaar en krokant bakken. Lekker met spinaziesalade met knoflookvinaigrette.

Pikante vierkazenpizza is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept
Huevos a la flamenca
Lunchgerecht
Bekijk recept