Kip met venkelsalade en citroenrijst

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Citroen schoonboenen, schil grof raspen en vrucht uitpersen. In slaschaal 1 el citroensap met 3 el olie, munt en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Rijst met rest van citroensap, rasp en wat zout volgens instructie op verpakking gaarkoken. Intussen venkel schoonmaken en (in keukenmachine) in flinterdunne reepjes schaven of snijden. Venkel door dressing scheppen en 10 min. laten staan. In kom 2 el olie mengen met paprikapoeder, kaneel, 2 tl peper en zout naar smaak. Kipfilets met kruidenmengsel bestrijken. In droge koekenpan kipfilets op matig vuur in 10 min. rondom bruinbakken. Aan bakvet 100 ml warm water toevoegen en kipfilets nog 5 min. zachtjes laten sudderen. Veldsla luchtig door venkel scheppen. Kipfilets serveren met venkelsalade en citroenrijst.

Kip met venkelsalade en citroenrijst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauwschotel met citroenrijst
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken mosselen met romige citroenrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenrijst
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken kip met citroenrijst en kokossaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept