Spinaziesalade met sinaasappel en blauwaderkaas

4
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze op een bordje afkoelen. Snijd de schil en het witte vel van de sinaasappels. Snijd de partjes boven een grote kom tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Voeg 1/3 van de gorgonzola en alle olijfolie toe aan het sinaasappelsap en klop alles met een garde tot een dressing. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de ui in dunne plakjes. Schep de spinazie, de ui en de helft van de partjes sinaasappel door de dressing. Verdeel de spinaziesalade over vier borden en strooi de pijnboompitten erover. Leg de rest van de sinaasappelpartjes en de stukjes gorgonzola erop en serveer direct.

Spinaziesalade met sinaasappel en blauwaderkaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Driekazenfondue
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Radijssalade met blauwaderkaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme herfstsalade met zoete rodekool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziesalade met sinaasappeldressing
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quinoakoekjes met spinaziesalade
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept