Kaasquiche met Provençaalse tomaten

4
1uur-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In kom bloem en 1/2 theelepel zout door elkaar roeren. Boter toevoegen en met 2 messen in kleine stukjes door bloem snijden. Koud water (1 à 2 eetlepels) toevoegen en met koele hand tot soepel deeg kneden. Deeg in koelkast ca. 30 minuten laten rusten. Vorm invetten. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 Aanrecht bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede. Vorm bekleden met deeg, met vork gaatjes in bodem prikken. Eieren loskloppen met crème fraîche, ca. 1/2 theelepel zout en peper. Emmentaler en gruyère erdoor roeren. In taartvorm schenken. Tomaten wassen, halveren en snijvlakken bestrooien met Provençaalse kruiden, zout en peper. Tomaten met snijvlak naar boven in taart zetten en besprenkelen met olijfolie. Taart in midden van oven in ca. 40 minuten gaar bakken. Serveren met groene salade.

Kaasquiche met Provençaalse tomaten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Franse kaasquiche
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige kaasquiche met erwtjes
40 min-
Bekijk recept
Kaasquiche met tomaat
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasquiche Met Provencaalse Tomaten
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept