Sachertaart

10
1u35 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand
  • 3 Vorm invetten. 150 G chocolade in stukken breken. In pan met dikke bodem boter, chocolade en 150 g poedersuiker op laag vuur laten smelten, regelmatig roeren. Pan van vuur nemen. Eieren splitsen. Eierdooiers een voor een door chocolademassa kloppen. In vetvrije kom eiwitten met mespunt zout en vanillesuiker met mixer stijf kloppen. Bloem en bakpoeder door chocolademassa roeren en geheel door eiwitten spatelen. Beslag in springvorm scheppen. Taart in midden van oven in ca. 50 minuten gaar bakken. Taart ca. 10 minuten laten afkoelen. Vorm verwijderen. Taart op rooster helemaal laten afkoelen.
  • 2 Met broodmes taart horizontaal in 3 plakken snijden. Snijvlakken met abrikozenjam bestrijken en weer op elkaar zetten. Rest van chocolade in stukken breken. In steelpan op laag vuur 5 eetlepels slagroom met chocolade al roerend laten smelten. Rest van poedersuiker erboven zeven en erdoor mengen. Taart rondom en bovenop met gesmolten chocolade bestrijken. Glazuur hard laten worden. In kom rest van slagroom met suiker stijfkloppen. Taart in punten snijden en garneren met toef slagroom.

Sachertaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sachertaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Sachertaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sachertaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Sachertaart, Duitse Chocoladetaart
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Sachertaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Sachertaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sachertaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Sachertaart, Duitse Chocoladetaart
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept