Citroentaart met pistachenoten

10
25 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 175 ºC. Pistachenootjes pellen. Nootjes in zeef onder heet stromend water afspoelen en met keukenpapier droogwrijven en fijnhakken. In kom bloem, 50 g basterdsuiker en vanillesuiker door elkaar mengen. Splits 1 ei. Helft van pistachenoten, 100 g boter, 1 eierdooier (eiwit wordt niet gebruikt) en 1 el koud water toevoegen. Boter met mes door bloem snijden. Alles snel tot samenhangende deegbal kneden. Deeg op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot ronde lap, ca. 4 cm groter dan vorm. Vorm bekleden met deeg. Bakpapier op deeg leggen en steunvulling erin scheppen. In oven taartbodem in 15 min. lichtbruin bakken. Steunvulling en bakpapier verwijderen en taartbodem nog 10 min. bakken. Intussen citroenen schoonboenen en schil er dun afraspen. Citroenen uitpersen. In steelpan 60 g boter smelten. Splits 2 eieren. Met mixer 3 eieren, 2 eierdooiers (eiwit wordt niet gebruikt) en 150 g basterdsuiker schuimig kloppen. Citroenrasp en -sap en gesmolten boter erdoor kloppen. Rest van pistachenootjes over bodem verdelen. Citroenmengsel voorzichtig in taartbodem schenken. Taart terugschuiven in oven en in nog ca. 30 min. stevig en lichtbruin bakken. Laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker.

Citroentaart met pistachenoten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Lamsrolletjes met pistachenootjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Citroentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citroentaart
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Lichte citroentaart
25 min Gebak
Bekijk recept