Parfait van kippenlevertjes

6
30 min
Snack
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pan 1 dl water met bouillon en kippenlevertjes aan de kook brengen. Levertjes in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Afgieten, even laten afkoelen en overdoen in keukenmachine. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Boter in stukjes snijden en toevoegen. Tot gladde, luchtige puree mengen. Armagnac druppelsgewijs erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Patévorm dun invetten en kippenleverparfait erin scheppen. Bovenkant gladstrijken. Blaadjes van takjes oregano plukken. Bovenkant van parfait bedekken met blaadjes oregano. Parfait minstens 2 uur afgedekt in koelkast zetten.
  • 2 Grill voorverwarmen op hoogste stand. Broodjes schuin in lange, dunne plakjes snijden. Sneetjes op grillrooster ca. 10 cm onder hete grill in 2 à 3 minuten goudbruin roosteren halverwege keren. Patévorm op plank zetten en sneetjes geroosterd brood ernaast leggen.

Parfait van kippenlevertjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept
Salade Paysanne de Clémentine
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenlevercurry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stroopwafelparfait
18 min Nagerecht
Bekijk recept
IJskoude pepernotenparfait
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladeparfait met zomerfruit
270 min- Nagerecht
Bekijk recept
Bosvruchtenparfait
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept