Provençaalse spiesen

4
35 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardappels schoonboenen, regelmatig inprikken met vork en op keukenpapier 6 min. in magnetron op vol vermogen laten garen. Aardappels omdraaien en nog 6 min. laten garen. Aardappels in schone keukenhanddoek wikkelen en 10 min. laten nagaren. Ovengrill voorverwarmen. Hamlappen en groenten om en om aan (in water geweekte) satéstokjes rijgen, ontbijtspek zigzaggend meerijgen. Door 4 el olie Provençaalse kruiden en peper mengen en spiesen hiermee bestrijken. Spiesen op ingevette bakplaat 10 cm onder grill schuiven en in 8-10 min. bruin en gaar roosteren. Af en toe keren. Gare aardappels aan bovenzijde inkruisen, iets openduwen, besprenkelen met rest van olie en bestrooien met zout en peper. Spiesen bestrooien met zout en serveren met gepofte aardappels.

Provençaalse spiesen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Vleesspies met pesto-bonensalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmspies met rucolasaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot tomaat met gehaktspies
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept