Choucroute d'alsace

6
35 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de vetspekblokjes in een pan met een dikke bodem zonder olie of boter op heel laag vuur in ca. 45 min. smelten. Roer af en toe. Schep ze met een schuimspaan op een bord. Laat afkoelen en bewaar afgedekt met vershoudfolie. Voeg de uien toe aan het spekvet en bak 20 min. op middelhoog vuur, schep regelmatig om. Bak de laatste 5 min. de knoflook mee. Spoel ondertussen de kaasdoek goed uit onder de kraan. Doe de kruidnagels, de peperkorrels, de jeneverbessen en de laurierblaadjes erin en bind dicht met het keukentouw.
  • 2 Doe de helft van de zuurkool in een hoge pan. Schep het spekvet en de helft van de uien met knoflook erop. Leg daar de hamlappen, het zuurkoolspek en het zakje specerijen op. Bedek met de rest van de zuurkool en de rest van de uien. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat op heel laag vuur 2 1/2 uur stoven. Voeg de laatste 5 min. de knakworst toe.
  • 3 Kook ondertussen de aardappelen in 20 min. gaar. Bak de vetspekblokjes in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 3 min. opnieuw krokant. Verhit op het laatste moment de grillpan en bak de bacon aan één kant 1 min.
  • 4 Verdeel het zuurkoolmengsel over 6 borden. Trek de hamlappen los met een vork. Verwijder het zakje specerijen. Snijd het zuurkoolspek in plakken en verdeel met de hamlappen, de knakworst en de bacon over de zuurkool. Schep de aardappelen erbij en bestrooi met de vetspekblokjes.

Choucroute d'alsace is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Court-bouillon
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rivierkreeftjes in court-bouillon
1u40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Elzasser zuurkool
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte d Alsace
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Hamlap Choucroute
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamlap Choucroute
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saumon Saute Au Choucroute A La Creme
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
New-Yorkse boterham op Belgische wijze
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept