Soupe au pistou

12
45 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de pompoen in schijven, schil ze en verwijder de pitjes. Snijd de pompoen in blokjes. Bind de kruiden bij elkaar tot een 'boeketje'. Snijd de sperziebonen en de tomaten in stukjes, de prei in dunne ringen en de knoflook fijn. Leg het kruidenboeket ertussen en voeg 4 liter water en 2 eetlepels zout toe. Breng de soep al roerend aan de kook. Kook de groenten zachtjes gaar, voeg na 15 minuten de witte bonen met vocht en de pasta toe. Kook de soep nog 10 minuten. Haal het boeket uit de soep.
  • 2 Rasp de Grana Padano kaas. Maak een pistou door het basilicum met de knoflook en de grano padano in de blender te pureren en meng de olijfolie erdoor. Roer de helft van de pistou door de soep, warm de soep nog even door en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Serveer de soep bij het buffet met de rest van de pistou in een schaaltje erbij.

Soupe au pistou is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Groentesoep met pistou
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groenten met pistou en aioli
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pistousoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene Theesorbet
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Soupe Aux Oignons
20-30 min -
Bekijk recept
Soupe A L'oignon
20-30 min -
Bekijk recept