Toffe poffers

4
30 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop, klop, eerst het beslag... Doe 3 dl water in een kom. Strooi de poffertjesmix erbij en klop het met een garde tot een glad beslag. Klop de eieren, 2 eetlepels olie en 4 eetlepels hagelslag erdoor. Prak de banaan heel fijn en klop hem ook door het beslag.
  • 2 Laat de poffertjespan op halfhoog vuur in 5 minuten heet worden. Doe het beslag over in de maatbeker. Giet de rest van de olie in een kommetje. Doop het kwastje in de olie en vet de pan dun in.
  • 3 't Betere bakwerk... Schenk het beslag in de holletjes. Bak de poffertjes zo'n 2 minuten. Dan is de onderkant bruin en de bovenkant nog een beetje vloeibaar. Draai de poffertjes om met een vork. Bak ook de andere kant in 2 minuten bruin.
  • 4 Leg de poffertjes op een bord. Vet de pan opnieuw in. Bak op dezelfde manier de volgende portie poffertjes. Je bakt gewoon dóór tot het beslag op is. Op elke portie schep je 2 eetlepels honing. Versier de poffers met slagroom en de rest van de hagelslag. Wordt het een toetje of bak je ze als lekker tussendoortje? Jij mag het zeggen. Poffertjes smaken altijd!

Toffe poffers is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Poffersticks
15 min Snack
Bekijk recept
Hartige maïspoffers
25 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Discopoffertjes
10 min
Bekijk recept
Poffer met zomerfruitsalade
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Toffe peren
20 min Nagerecht
Bekijk recept
TOFFE PEREN met GORGONZOLA-PICANTE.
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Toffe DIY: super easy granaatappel-zout
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zalmrolletjes
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept