Zwarte citroenolijven met ouzo

4
10 min
Snack
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Olijven laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Ouzo en olie in kom doen en door elkaar kloppen. Citroen goed schoonboenen en boven kom schil eraf raspen (rest van citroen wordt niet gebruikt). Peterselie boven olie fijn knippen. Sjalotje pellen en in stukken snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Olijven, sjalotje en knoflook door olie scheppen. Op smaak brengen met (cayenne)peper. Olijven afgedekt minstens 1 dag laten staan.

Zwarte citroenolijven met ouzo is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zeewolf geflambeerd met ouzo
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworstjes met ouzo
10 min Snack
Bekijk recept
Zeevruchtenpilav
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige venkelkoekjes met garnalen
25 min Snack
Bekijk recept

Salade met jumbogarnalen, avocado en waterkers
10 min
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidenolijven
65 min-
Bekijk recept
bruschetta met paprika en feta
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept