Gemarineerde artisjok op toast

4
30 min
Snack
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de artisjokharten in vieren. Pers 2 tenen knoflook en meng met 5 el olie. Snijd met een scherp mesje de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de schil in reepjes. Voeg met de rozemarijnnaaldjes toe aan de knoflookolie. Meng de artisjok erdoor en breng op smaak met het citroensap en peper en zout. Marineer minimaal 30 min.
  • 2 Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bestrijk de sneetjes brood aan beide zijden met de rest van de olie. Rooster ze ca. 5 min. in de oven. Keer halverwege. Halveer de laatste teen knoflook en wrijf het brood ermee in. Verdeel de artisjok over het brood.

Gemarineerde artisjok op toast is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Artisjokkenpuree met munt
10 min Snack
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept