Risotto Met Muskaatwijn En Groene Asperges

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De boter op een matig vuur verhitten en hierin in 4 minuten de sjalotjes glazig fruiten. De rijst toevoegen en omscheppen tot alle korrels rondom glanzen van de boter.Muskaatwijn toevoegen en onder af en toe roeren bijna helemaal laten opnemen in de rijst.Nu steeds een pollepel warme bouillon toevoegen en steeds al roerend in de rijst op laten nemen. Hiermee doorgaan tot bijna alle bouillon op is en de rijst bijtgaar. De stukjes asperge erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Eventueel de rest van de bouillon toevoegen. De risotto moet nu een romige structuur hebben.De pan van het vuur halen en de ricotta en de kaas erdoor roeren. Venkelgroen erover strooien en meteen opdienen.

Risotto Met Muskaatwijn En Groene Asperges is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept