Tournedos Met Roquefort Op Uienrisotto

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

 In maatbeker andere pot fond met de rest van de sherry door elkaar roeren en met water aanvullen tot 6 dl. Uien pellen en fijnhakken. Peterselie fijnhakken. De roquefort in 4 dunne plakken snijden.  Tournedos droogdeppen met keukenpapier. In een pan met dikke bodem 25 gr boter smelten. Ui ca. 2 min zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen en al omscheppend in ca. 2 min zachtjes glazig bakken. Rest van de tijm en vocht uit de maatbeker toevoegen. Rijst onafgedekt op laag vuur in ca. 20 min gaar laten worden. Regelmatig roeren, de rijst moet smeuog blijven.  In koekenpan 50 gr boter verhitten. Tournedos in ca. 3 min bruin en van binnen rosi bakken, halverwege keren. Tournedos op warm bord leggen. Zout en peper erover strooien en plakjes roquefort erop leggen. Warm houden onder alufolie. Verkruimelde roquefort, rest van de boter en peterselie door risotto roeren en afgedekt nog ca. 5 min van vuur af laten staan.  Intussen ingekookte vocht door bakvet roeren en aanbaksel losroeren. Ca. 2 min koken tot mooie jus ontstaat. In midden van de warme borden wat risotto scheppen. Hierover de jus schenken. Tournedos erop leggen. Rest van de risotto en jus in schalen apart erbij serveren.

Tournedos Met Roquefort Op Uienrisotto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Twee-uienrisotto
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Uienrisotto Met Knapperige Ham
30-60 min -
Bekijk recept
Uienrisotto Met Knapperige Ham
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saffraanrisotto Met Gamba?s
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème
45 min-
Bekijk recept
Tournedos met paddenstoelensaus
Bekijk recept
Tournedos met stilton
Hoofdgerecht
Bekijk recept