Paddenstoelenrisotto Met Italiaanse Kaas

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olijfolie in een wijde pan en fruit de sjalot. Bak de paddenstoelen 5 minuten mee. Schep de risotto erdoor en bak 2-3 minuten tot de korrels glanzen en doorzichtig zijn. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn op laag vuur helemaal opnemen. Schenk de helft van de bouillon erbij en laat de rijst de bouillon op laag vuur weer langzaam opnemen; roer regelmatig. Voeg steeds een scheut bouillon toe; laat de rijst de bouillon helemaal opnemen voordat je nieuwe bouillon toevoegt. Blijf regelmatig roeren. Kook de risotto zo in 15-20 minuten gaar. Roer de mascarpone door de risotto en warm 1 minuut mee. Neem de pan van het vuur, voeg de tijm met de helft van de pecorino toe en breng de risotto op smaak met zout en (versgemalen) peper. Laat met de deksel op de pan 5 minuten staan. Schep de risotto in 4 diepe borden en strooi de rest van de pecorino erover.

Paddenstoelenrisotto Met Italiaanse Kaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Paddenstoelenrisotto
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet pesto met paddenstoelenrisotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenrisotto met spinazie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenrisotto met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept