Risotto Met Kip

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de kip in stukjes. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Maak de sperziebonen schoon. Week de saffraan 5 minuten in 2 eetlepels van de bouillon. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip al omscheppend 5 minuten. Voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit. Bak ze 3 minuten mee. Schenk de saffraan met het weekvocht erbij ene schep de rijst met paprikapoeder erdoor. Breng het al roerende aan de kook. Voeg na2 minuten de tomaatjes en de rest van de bouillon toe. Breng het op smaak met rozemarijn, zout en peper. Laat het geheel 10 minuutjes zachtjes koken. Strooi de sperziebonen en tuinbonen erover, maar schep het niet door. Temper het vuur en laat alles op laag vuur 10 minuten zachtjes koken tot al het vocht is opgenomen. Neem de pan van het vuur en dek de pan af met een schone theedoek. Laat het gerecht nog 10 minuten rusten.

Risotto Met Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept