Franse Uiensoep

5
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de margarine in een braadpan,voeg de uiringen toe en strooi er de suiker over. bak al roerende de uien in 15 - 20 min mooi bruin. strooi de bloem erover en roer tot alle bloem door de uien is opgenomen. de bloem mag licht meekleuren. roer er met kleine beetjes tegelijk de bouillon door of het water zodat de soep zonder te klonteren gaat binden. breng op smaak met zout peper en tijm en schenk er de wijn of sherry bij. laat alles al roerende aan de kook komen. leg de deksel schuin op de pan draai het vuur zo laag mogelijk en laat de soep in 20 tot 30 min gaar worden en goed op smaak komen. bestrijk de sneetjes stokbrood met een kwastje aan beide kanten met wat olie en laat ze onder de grill aan een kant kleuren. draai de sneetjes om en bestrooi ze met de geraspte kaas. schuif ze weer onder de grill en laat de kaas licht kleuren. als u geen kaas gebruikt, dan alleen omdraaien zodat ook de andere kant lichtbruin wordt. schep de soep in verwarmde kommen en leg de kaasbroodjes er boven op. garneer naar keuze met peterselie.

Franse Uiensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept