Tomatentaartjes met kwartelei

8
1u5 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Plakjes bladerdeeg laten ontdooien en op elkaar leggen. Werkvlak dun bestuiven met bloem en met deegroller deeg tot grote dunne lap uitrollen. Uit deeg 8 rondjes van ca. 15 cm doorsnee steken (gebruik hiervoor bijvoorbeeld omtrek van schaaltje). Zijkanten van deegrondjes ca. 2 cm naar binnen vouwen, zodat hoekige rondjes ontstaan. Bakplaat invetten met boter en deegbodempjes hierop leggen. Binnenste gedeelte van deeg met roomkaas bestrijken en kappertjes erover verdelen. Tomaten wassen en in dunne plakjes snijden. Plakjes tomaat in ronde vorm dakpansgewijs op roomkaas leggen. Taartjes flink bestrooien met zout en peper. Tot gebruik afgedekt op koele plek zetten.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 Boven midden van elk taartje voorzichtig kwarteleitje breken, dooiertjes moeten heel blijven. Taartjes in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.

Tomatentaartjes met kwartelei is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Biefstuk met kwartelei, haricots verts en spek
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amuse van kalfsfilet en kwartelei
10 min Snack
Bekijk recept
Carpacciopasteitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige spinaziesoep met ham en ei
20 min-
Bekijk recept

Tomatentaartjes
30 min-
Bekijk recept
Tomatentaartjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatentaartjes Met Hollandse Garnalen
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatentaartjes Met Hollandse Garnalen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept