Brioche met gepocheerd ei

4
20 min
Ontbijt
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Splits het ei. Meng de eidooier in een kom met het citroensap, de azijn en het water. Breng een pan waar de kom precies in past met een laag water van ca. 5 cm aan de kook. De kom mag het water niet raken. Zet de kom op de pan. Klop tot een licht gebonden mengsel. Draai het vuur uit. Smelt de boter in een steelpan. Klop de boter druppelsgewijs door het eimengsel tot een gladde saus ontstaat. Voeg peper en zout toe. Houd de saus warm in de kom op de pan met warm water.
  • 2 Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of grillpan. Laat iets afkoelen. Verhit 6 cm water in een lage, brede pan tot tegen de kook aan. Voeg de azijn toe. Breek het ei boven een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei in de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. (zachte dooier) of 5 min. (harde dooier). Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo nog 3 eieren. Besmeer het brood met de boter en beleg met een plak ham en een gepocheerd ei. Schep de saus erover en bestrooi met peper en zout.

Brioche met gepocheerd ei is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Brioche (eierbrood)
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wentelteefjes met gemarineerde aardbeien
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brioche met hazelnootpasta en kersen
10 min
Bekijk recept
Brioche met rozijnen
20 min
Bekijk recept