Gebakken peren met hazelnootkaramel

4
25 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Citroen schoonboenen en van helft van schil met citrustrekker (zesteur) dunne reepjes trekken (of schil grof raspen). Helft van citroen uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt). Peren schillen, elk in 8 parten snijden en klokhuis verwijderen. Bedruppelen met 2 el citroensap. In grote koekenpan met antiaanbaklaag 25 g boter smelten. Peerpartjes in boter leggen en 1 el suiker, kardemom- en gemberpoeder erover strooien. Peren 10 min. op laag vuur bakken, af en toe omschudden. Hazelnoten fijnhakken en in pan met dikke bodem in rest van boter lichtbruin bakken. Rest van suiker en 1 el water toevoegen. Suiker zonder roeren op matig vuur laten smelten en goudbruin laten worden (= karameliseren). Pan van vuur nemen. Warme peren bedruppelen met 1 el citroensap. Peerpartjes over vier schaaltjes verdelen en hazelnootkaramel voorzichtig erover schenken. Garneren met citroenschilletjes en direct serveren.

Gebakken peren met hazelnootkaramel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken peren met hazelnootkaramel
0 min
Bekijk recept
Gebakken peren met hazelnootkaramel
0 min
Bekijk recept
Koffiesemifreddo
40 min Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept