Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue

8
1u30 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de wijn met 150 g suiker aan de kook en laat de suiker al roerend oplossen. Laat het geheel 10 min. zachtjes doorkoken in open pan. Schil de appels, halveer en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine stukken en pureer met een klein scheutje wijnstroop in de keukenmachine. Schenk de rest van de wijnstroop erbij door de schenktuit. Doe het mengsel in een diepvriesdoos, laat afkoelen en laat in de vriezer in 4-5 uur bevriezen. Schep elk uur om met een vork om vorming van grove ijskristallen te voorkomen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 100 °C. Splits 2 eieren en doe het eiwit in een vetvrije kom. Klop het met 50 g suiker met een mixer. Voeg tijdens het kloppen lepel voor lepel nog 50 g suiker en het citroensap toe, tot het eiwit romig en glanzend is en stevige pieken vormt. Verkruimel de mint. Doe het eiwitschuim in de spuitzak. Spuit 8 potlooddikke strepen van 10 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de mint. Bak in de oven in ca. 60 min. gaar, tot boven- en onderkant van het eiwitschuim (meringue) droog zijn en je de streepjes makkelijk van de bakplaat kunt nemen.
  • 3 Breng in een steelpan met dikke bodem de rest van de suiker met de likeur en espressokoffie aan de kook en laat tot stroop inkoken. Splits de eieren. Klop in een ruime schaal al het eigeel met een mixer schuimig, tot het eigeel lichtgeel wordt en als een lint van de mixer loopt. Doe de hete stroop druppel voor druppel al mixende voorzichtig bij het eigeel en blijf mixen totdat het geheel weer koud is geworden.
  • 4 Breek de chocolade in kleine stukken en doe in een vuurvaste kom of pan die precies in een pan past. Breng een pan water aan de kook en draai het vuur laag. Hang de kom of pan met chocolade in de pan en laat de chocolade al roerend zachtjes smelten. De kom of pan mag het water niet raken. Laat de gesmolten chocolade even afkoelen en roer in gedeelten door het eigeel. Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door chocolademengsel. Laat het chocolademengsel ca. 2 uur opstijven in de koelkast.
  • 5 Schep met behulp van 2 in heet water gedoopte lepels eivormige balletjes uit de chocolademousse en verdeel over borden. Schep met een ijsbolletjestang een coupe van de appelgranita en leg naast de mousse. Serveer de meringue op de chocolademousse.

Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept