Frambozenijs met filodeeg

4
15 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 °C. Boter laten smelten. Met scherp mes bovenste 2 lagen van bevroren filodeeg op vouwrand afsnijden. Rest van deeg terug in vriezer leggen (wordt in recept verder niet gebruikt). Deeg in 8 driehoekjes snijden en op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Deeg met boter bestrijken en met suiker bestrooien. Deeg in midden van oven in 5 min. goudbruin bakken, uit oven nemen en laten afkoelen. In steelpannetje 100 g frambozen met likeur zachtjes verwarmen tot lauwwarm. In keukenmachine rest van bevroren frambozen met honing en yoghurt fijn pureren. Van frambozenijs met behulp van 2 eetlepels ovaalvormige bolletjes scheppen en over vier dessertbordjes verdelen. Warme frambozen ernaast schenken, filodeegdriehoekjes in ijs steken en dessert onmiddellijk serveren.

Frambozenijs met filodeeg is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegetarische wontons
50 min Snack
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Wontondriehoekjes
35 min Snack
Bekijk recept

Frambozenijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Clownpannenkoek met fruit
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Fruitijsjes van mango en frambozen (paletas)
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Frambozensorbet met rozenlikeur
10 min Nagerecht
Bekijk recept