Knapperig flensje met slagroomijs en gemarineerde aardbeien

6
27 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Limoen schoonboenen en groen schil er af raspen. Limoen uitpersen. In kom limoensap, limoenrasp, likeur en 3 el poedersuiker door elkaar roeren. Aardbeien voorzichtig wassen, kroontjes verwijderen en aardbeien in vieren snijden. Aardbeien door limoenmarinade scheppen en minstens 1 uur laten staan. Amandelen grof hakken. In koekenpan 50 g boter smelten. In kom bloem, zout, eieren en melk met garde tot glad beslag kloppen. Gesmolten boter erdoor roeren. Beslag 1 uur laten staan.
  • 2 IJs uit vriezer nemen en iets zachter laten worden. Amandelen door beslag roeren. In koekenpan restje boter verhitten. 1/6 deel van beslag over panbodem laten uitvloeien en flensje bakken tot bovenkant droog is, flensje keren en ook onderkant goudbruin bakken. Op bord laten glijden en onder aluminiumfolie warm houden. Op zelfde manier nog 5 flensjes bakken. 4 flensjes op zes borden leggen. In midden 3 bolletjes ijs scheppen en aardbeien met marinade erover verdelen. Bestuiven met rest van poedersuiker en toef slagroom erop spuiten.

Knapperig flensje met slagroomijs en gemarineerde aardbeien is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Maïssoep met bacon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept