Warme appel met gembervla

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pannetje 400 ml water en suiker verwarmen. Helft van gemberbolletjes fijnsnipperen, samen met 2 eetlepels gembersiroop (uit pot) aan suikerwater toevoegen en tegen de kook aanhouden. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en elke appel in 8 partjes snijden. Appelpartjes in gemberwater leggen en ca. 5 minuten tegen de kook aan verwarmen. Rest van gemberbolletjes in heel dunne plakjes snijden. In steelpannetje vla en 2 eetlepels gembersiroop ca. 1 minuut verwarmen. Appelpartjes in stervorm op vier bordjes leggen (gemberwater wordt niet meer gebruikt). Gembervla erover schenken en garneren met gemberplakjes. Licht bestrooien met kaneel.

Warme appel met gembervla is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-gemberijs
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept