Geurige appeltjes met kaneel uit de oven
4
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
20 min
restaurant
Nagerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
1 sinaasappel
100 g boter
1 zakje amandelschaafsel (45 g)
½ pak bastognekoeken
2 theelepels kaneel
2 theelepels gemalen kardemom
2 theelepels gemberpoeder
4 appels (bijv. Braeburn)
4 eetlepels medium dry sherry (of appelsap)
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 °C. Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en vrucht uitpersen. In steelpan of magnetron boter smelten en sinaasappelrasp erdoor roeren. In keukenmachine amandelschaafsel en koekjes fijnmalen. Kaneel, kardemom- en gemberpoeder erdoor mengen. Appels schillen, halveren en klokhuizen verwijderen. Appels met bolle kant naar boven in ingevette ovenschaal leggen en besprenkelen met sinaasappelsap. Sherry op bodem van schaal schenken. Amandelmengsel en boter over appels verdelen. In midden van oven appels in ca. 40 min. goudbruin en gaar laten worden. Lekker met vanillevla of een bolletje slagroomijs.
Geurige appeltjes met kaneel uit de oven is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Tomaat en courgette uit de oven »
Pasta met kip uit de oven »
Appelbeignets uit de oven »
Aardappelwaaiers uit de oven »
Geurige groentestoof met maïs en feta »
Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens »
Spaghetti met pesto, garnalen en tomaatjes »
Geurige mosselpakketjes »