Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs

4
50 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 (kan dag tevoren): Peren van boven naar beneden schillen, maar steeltjes eraan laten. In smalle pan, waarin peren net naast elkaar passen, wijn met suiker en peperkorrels aan de kook brengen. Vuur lager draaien, peren in pan zetten en 15 min. zachtjes koken. Vuur uitdraaien en peren in kookvocht laten afkoelen.
  • 2 Peren uit pan nemen. Kookvocht zeven en laten inkoken tot lichte siroop. In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Peren in de lengte doormidden snijden. Met mesje of meloenboor klokhuis uit peer snijden. Peerhelften op vier borden leggen. IJs uit vriezer nemen en iets zacht laten worden. Met kleine ijsbolletjestang of in heet water gedoopte eetlepel 8 kleine bolletjes uit ijs scheppen. In elke peerholte bol ijs leggen en amandel erover verdelen. Wijnsiroop over peren schenken en direct serveren.

Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rode-vruchtensalade met amandelijs
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelijs
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Stoofpeertjes Met Amandelijs En Wijnsiroop
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Verse Vijgen Met Geitenkaas Uit De Oven Met Amandelijs
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kruidnoten crumble
Bekijk recept