Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
3
sterren op basis van
3
stem(men)
person
4
timer
50 min
restaurant
Nagerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
4 grote, stevige peren (bijv. Doyenne du Comice)
500 ml fruitige, soepele rode wijn
150 g suiker
8 zwarte peperkorrels (gekneusd)
1 zakje amandelschaafsel (55 g)
½ liter vanilleroomijs
Bereiding
(kan dag tevoren): Peren van boven naar beneden schillen, maar steeltjes eraan laten. In smalle pan, waarin peren net naast elkaar passen, wijn met suiker en peperkorrels aan de kook brengen. Vuur lager draaien, peren in pan zetten en 15 min. zachtjes koken. Vuur uitdraaien en peren in kookvocht laten afkoelen.
Peren uit pan nemen. Kookvocht zeven en laten inkoken tot lichte siroop. In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Peren in de lengte doormidden snijden. Met mesje of meloenboor klokhuis uit peer snijden. Peerhelften op vier borden leggen. IJs uit vriezer nemen en iets zacht laten worden. Met kleine ijsbolletjestang of in heet water gedoopte eetlepel 8 kleine bolletjes uit ijs scheppen. In elke peerholte bol ijs leggen en amandel erover verdelen. Wijnsiroop over peren schenken en direct serveren.
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Rode-vruchtensalade met amandelijs »
Amandelijs »
Stoofpeertjes Met Amandelijs En Wijnsiroop »
Verse Vijgen Met Geitenkaas Uit De Oven Met Amandelijs »
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren »
Peer met amandelschaafsel »
Stoofperen »
Kruidnoten crumble »