Schapenkaas met kersencompote
3
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
20 min
restaurant
Nagerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
400 g verse kersen (of uit pot)
2 dl rode wijn (Droë Rooi)
1 takje verse rozemarijn
60 g suiker
4 sneetjes muesli-notenbrood
200 g harde schapenkaas ((stukje Manchego)
Bereiding
Eventueel van tevoren kersen ontpitten. In steelpan wijn, kersen, rozemarijn en suiker aan de kook brengen. Kersen ca. 5 minuten op halfhoog vuur koken tot saus iets stroperig wordt. Kersen laten afkoelen en rozemarijn verwijderen.
Brood roosteren in broodrooster. Intussen korstjes van kaas snijden en kaas met scherp mes in niet te dunne plakjes snijden. Elk sneetje brood kruislings doorsnijden in 4 driehoekjes. Kersenconfiture over vier kommetjes verdelen. Kommetjes op vier borden zetten. Brood en kaas er omheen leggen.
Schapenkaas met kersencompote is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Rijstcrème met kersencompote »
Kersencompote »
Es Durian (doeriansorbet) »
Sabayon met kersen »
Salade van venkel, sinaasappelen en granaatappel, vinaigrette met bloedappelsien »
Manchego-gemarineerde biet prikker »
Kaastaart met groene asperges »
Stokjesbrood kaas met chutney »