Broodpuddinkjes

4
55 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand
  • 3 Rozijnen en jenever door elkaar roeren. Schilletjes van marmelade fijn snijden en met marmelade door rozijnen mengen. Korstjes van brood snijden. Brood en koek in stukjes snijden en besprenkelen met helft van melk. Goed uitknijpen en in kom doen. Ei loskloppen. Soufflévormpjes invetten en ca. 1 1/2 eetlepel suiker over alle vormpjes verdelen. Rest van boter in stukjes snijden. Ei, rest van suiker, rozijnenmengsel, citroenrasp, kaneel, stukjes boter en rest van melk door uitgeknepen brood mengen. Goed door elkaar mengen tot homogeen, niet te nat mengsel.
  • 2 Zo nodig overtollig vocht van puddingmengsel afgieten. Mengsel over vormpjes verdelen en in midden van oven in ca. 40 minuten gaar bakken. Puddinkjes lauwwarm of koud serveren. Lekker met crème fraîche.

Broodpuddinkjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Broodpuddinkjes
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Amandel-broodpuddinkjes
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Kleine Broodpuddinkjes
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Amandelbroodpuddinkjes
Bekijk recept

Broodpuddinkjes
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Amandel-broodpuddinkjes
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Kleine Broodpuddinkjes
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Amandelbroodpuddinkjes
Bekijk recept