Zomerfruittaart

8
25 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In mengkom bloem en boter tot kruimelig deeg kneden. Een voor een enkele eetlepel water toevoegen, tot samenhangend deeg ontstaat. Deeg in plasticfolie verpakt 30 min. in koelkast laten rusten.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 °C. Op met bloem bestoven werkblad deeg rommelig uitrollen (doorsnede van 40 cm). Deeglap op vel bakpapier op bakplaat leggen. Eierdooier loskloppen en deeg ermee bestrijken, tot 5 cm van deegrand. In kom pruimen, frambozen, bramen, suiker en custardpoeder voorzichtig door elkaar scheppen. Deeglap met fruit beleggen tot 7 cm van deegrand. Deegrand losjes over fruit vouwen. Eiwit loskloppen en deegrand ermee bestrijken. Rietsuiker grof hakken en over deegrand strooien. Bakplaat in midden van oven schuiven en taart in 30-35 min. gaar bakken. Warm of koud serveren, lekker met opgeklopte slagroom of bol roomijs.

Zomerfruittaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zomerfruittaart
25 min Gebak
Bekijk recept
Zomerfruittaart
0 min
Bekijk recept

Zomerfruittaart
25 min Gebak
Bekijk recept
Zomerfruittaart
0 min
Bekijk recept