Chocolade-espressotaart

12
45 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 150 ºC. Boter laten smelten. Walnoten, boter, helft van suiker, bloem en 1 el likeur in keukenmachine mengen. Deeg tot bal kneden. Deeg in ingevette taartvorm uitdrukken, met opstaande rand van 2 cm. In pan laag water aan de kook brengen. Boven kom 75 g chocolade verbrokkelen en kom op pan zetten (bodem kom mag water niet raken). Chocolade al roerend laten smelten. Deegbodem bestrijken met gesmolten chocolade. In pan met dikke bodem slagroom aan de kook brengen. Rest van chocolade erboven verbrokkelen en al roerend laten smelten. Espresso erdoor roeren en pan van vuur nemen. In kom dooiers met rest van suiker (met mixer) tot romige, lichtgekleurde massa kloppen. Dooiermengsel geleidelijk door chocoladesaus roeren. Amaretti boven deegbodem verbrokkelen en besprenkelen met rest van likeur. Chocolademengsel in taartvorm schenken. Taart in midden van oven in ca. 50 min. gaarbakken. Taart uit oven nemen en minstens 1 uur laten afkoelen.

Chocolade-espressotaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Espressotaart
30-60 min -
Bekijk recept
Chocolade-espressotaart
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Chocolade-espressotaart
30-60 min -
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept