Chocoladepuntjes met Kaapse goudbes
3
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
20 min
restaurant
Nagerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
8 Kaapse goudbessen (physalis)
100 g roomboter
150 g pure chocolade (in stukjes)
1 eetlepel sinaasappellikeur (slijter)
6 almond cookies (stevige amandelkoekjes)
cacaopoeder
Bereiding
'Lampionnetjes' van goudbessen voorzichtig openen en omhoog vouwen. Op heel laag vuur (of au bain marie) boter en chocolade al roerend verwarmen tot chocola is gesmolten. Likeur erdoor roeren en pan van vuur nemen. Met deegroller of tussen handen koekjes grofverkruimelen. Koekjes door chocolade scheppen. Mengsel in vorm schenken. Als decoratie goudbesjes in regelmatig patroon in chocolade drukken (zodat straks elke taartpunt er een heeft). Vorm afdekken met plasticfolie en taart in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
Taart met in heet water gedompeld mes in 8 smalle punten snijden. Mes telkens met keukenpapier schoonvegen en opnieuw in heet water dompelen. Vier borden bestuiven met cacaopoeder en taartpuntjes erop leggen.
Chocoladepuntjes met Kaapse goudbes is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Kaapse bonbons »
Chocoladefondue »
Mangotaart met lemon curd »
Confituur van goudbes en stervruchten »
Chocoladepuntjes »