Meringues met ijs en Irish-coffeeroom

8
35 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 100 °C. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Geleidelijk 175 g suiker, maizena en azijn erdoor kloppen. Tweederde van chocolade boven eiwitten fijnraspen. Chocoladerasp erdoor scheppen. Bakplaat met bakpapier beleggen. Eiwitmengsel in spuitzak scheppen en in 8 cirkels van 8 cm doorsnee op bakplaat spuiten. Eiwitschuim 1 uur in lauwe oven tot meringues laten drogen. Meringues uit oven nemen, voorzichtig bakpapier eraf trekken en laten afkoelen. Tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
  • 2 In kom slagroom met rest van suiker stijfkloppen. Tweederde van slagroom in andere kom scheppen en whisky en espresso erdoor roeren. Meringues over acht borden verdelen. Op 4 meringues bol slagroomijs scheppen en whiskyroom erover verdelen. Op andere 4 meringues aardbeienijs scheppen en gewone slagroom erover verdelen. Met fijne rasp rest van chocolade over meringues met koffieroom raspen. Over aardbeienmeringues smarties strooien.

Meringues met ijs en Irish-coffeeroom is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Trifle met meringue, mango en passievrucht
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gemarmerde lekkernij met aardbeien en frambozen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hazelnootijstaart
280 min- Nagerecht
Bekijk recept