Pavlova met sorbetijs

8
30 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 100 °C. In vetvrije beslagkom eiwitten stijfkloppen. Beetje voor beetje suiker erdoor kloppen, tot dikke glanzende massa ontstaat. Boven eiwit 1 el maizena zeven en met azijn door eiwit spatelen.
  • 2 Bakplaat met bakpapier bekleden en met rest van maïzena bestuiven. Eiwit op midden van bakplaat scheppen en uitstrijken tot cirkel van 22 cm doorsnede. Met bolle kant van lepel midden van cirkel uithollen, zodat iets opstaande rand ontstaat.
  • 3 Bakplaat in midden van oven schuiven en eiwit in 2-2 1/2 uur tot stevig schuim laten drogen. Indien nodig ovendeur op kier zetten, want eiwit mag niet bruin kleuren. Oven uitschakelen en schuimtaart op bakplaat in oven laten afkoelen. Bakpapier voorzichtig verwijderen en schuimtaart (= pavlova) tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
  • 4 Sorbetijs 5 min. zacht laten worden. Met in heet water gedompelde lepel kleine bolletjes van sorbetijs scheppen.
  • 5 Sorbetbolletjes over pavlova verdelen en slagroom erop scheppen. Pavlova garneren met fruitsalade en direct serveren.

Pavlova met sorbetijs is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Avocado met mango
5 min - Nagerecht
Bekijk recept
Frambozensgroppino
5 min
Bekijk recept

Pavlova
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Sinterklaaspavlova
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Pavlova met rood fruit
20 min - Nagerecht
Bekijk recept