Superchocoladetaart

8
20 min
Gebak
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150 °C. Breek de chocolade in stukken en verwarm die 1-2 min. in de magnetron op vol vermogen. Is de chocolade nog niet helemaal gesmolten? Even roeren en laten staan, dan smelt de chocolade vanzelf. Snijd de boter in kleine blokjes. Roer de boter door de chocolade en laat het geheel opnieuw in de magnetron smelten. Roer alles nog eens goed door.
  • 2 Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil boven het gesmolten chocoladebotermengsel. Klop de eieren los. Roer de eieren door het mengsel en vervolgens de suiker erdoor. Doe het geheel over in de ingevette en met bloem bestoven springvorm en bak de taart in ca. 25 min. gaar.
  • 3 Schakel de oven uit, maar laat de taart er nog minimaal 10 min. in staan. Laat de taart daarna buiten de oven verder afkoelen. Bestrooi de afgekoelde taart royaal met cacao door deze boven de taart te zeven. Snijd de taart in 8 punten met een mes dat je na elke snede onder de hete kraan houdt – zo krijg je mooie scherpe punten.

Superchocoladetaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Superchocoladetaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Superchocoladetaart
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Superchocoladetaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Superchocoladetaart
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept