Panna cotta met clementines en dadels

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de gelatine 10 min. in koud water. Breng ondertussen in een pan 100 ml slagroom aan de kook en los de vanillesuiker en 50 g gewone suiker er al roerend in op. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes een voor een al roerend op in de hete room. Laat het mengsel afkoelen en dik worden. Klop de rest van de slagroom in een kom bijna stijf, spatel de yoghurt en de slagroom met gelatine erdoor, schenk het mengsel in de vormpjes en laat de panna cotta in de koelkast in 1 tot 2 uur stevig worden. Snijd ondertussen van de clementines de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Los de rest van de suiker al roerend op in het limoensap. Schep in een kom de partjes clementine met de dadels en het limoensap door elkaar en laat de smaken 1 uur op elkaar inwerken. Maak voor serveren met een scherp mesje de panna cotta los van de vormpjes, keer ze om op 4 borden en schep het clementinemengsel erover.

Panna cotta met clementines en dadels is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kipfilethoorntjes met kerriesalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Engelse afternoon tea
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saffraanrijst met kalfsvlees
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt-vanille panna cotta met rabarber-framboossaus
200 min- Nagerecht
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept