Poffert

6
25 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop het ei los met de melk en giet dit over het brood. Schep de appel, banaan, rozijnen, bruine suiker en het sinaasappelsap erbij en kneed alles met de hand (of in de keukenmachine) tot een stevig geheel.Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en laat hierin de helft van de boter smelten. Schep het broodbeslag in de pan. Bak het beslag 10-15 minuten tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant is gestold. Laat de poffert uit de pan op een grote deksel glijden. Smelt de rest van de boter in de pan en laat de koek met de ongebakken kant naar beneden in de pan glijden. Bak 10 minuten totdat ook deze kant gaar en bruin is. Serveer direct. Lekker met roomboter en bruine suiker erover!
  • 2 Marjan: 'Poffert is zo zwaar dat je aan één punt genoeg hebt. Vergeet vooral niet de boter en de suiker er overheen te doen als de poffert nog warm is. Dan krijg je een mooi gesmolten laagje, zó lekker!'

Poffert is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Groninger Poffert
30-60 min -
Bekijk recept
Poffert
150 min Nagerecht
Bekijk recept
Poffert
10-20 min -
Bekijk recept
Poffert
30-60 min -
Bekijk recept

Groninger Poffert
30-60 min -
Bekijk recept
Poffert
150 min Nagerecht
Bekijk recept
Poffert
10-20 min -
Bekijk recept
Poffert
30-60 min -
Bekijk recept