Clafoutis Limousin (kersengebak)
3
sterren op basis van
3
stem(men)
person
6
timer
15 min
restaurant
Gebak
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
500 g kersen (vers ontpit of uit pot)
250 ml melk
75 g bloem
3 eieren
75 g suiker
8 g vanillesuiker (zakje)
1 mespunt zout
2 el poedersuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de taartvorm in met boter. Verdeel de kersen over de bodem van de taartvorm (kersen uit de pot eerst goed laten uitlekken). Klop in een kom de melk, bloem, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout tot een luchtig beslag.
Schenk het beslag over de kersen en schuif de schaal in het midden van oven. Bak de clafoutis in 40-45 min. gaar en goudbruin. Haal de vorm uit de oven en bestrooi de clafoutis met poedersuiker. Serveer warm.
Clafoutis Limousin (kersengebak) is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan »
Nazomerclafoutis »
Clafoutis »
Clafoutis met geitenkaas en zongedroogde tomaten »