Siciliaanse kwarktaart

8
50 min
Gebak
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vet de cakeblik dun in. Bedek de bodem met een deel van de lange vingers en sprenkel ⅓ van de Marsala erover. Breek de chocolade en hak de pistachenootjes fijn. Was de druiven en bewaar een klein trosje voor de garnering. Snijd de rest van de druiven in stukjes. Roer de ricotta los met de suiker. Roer de chocolade, nootjes en druiven door de ricotta.
  • 2 Boen de citroen goed schoon, rasp de gele schil eraf en pers de vrucht uit. Week de gelatine ca. 5 min. in ruim koud water. Breng het citroensap met de -rasp aan de kook. Knijp de gelatine uit en haal het citroensap met de -rasp van het vuur en los de gelatine erin op. Meng door de ricotta. Klop de slagroom stijf en spatel ⅔ van de slagroom door het ricottamengsel.
  • 3 Schep de helft van het ricottamengsel in de cakeblik, strijk glad en dek af met een laag lange vingers. Besprenkel met ⅓ van de Marsala. Schep de rest van het ricottamengsel erop en strijk glad. Dek af met lange vingers en sprenkel de rest van de Marsala erover. Dek de vorm af en laat de cassata in de koelkast ca. 4 uur opstijven.
  • 4 Stort de cassata op een schaal en bestrijk de bovenkant met de rest van de slagroom. Garneer met de achtergehouden druiven. Bestuif licht met de cacaopoeder. Snijd de cassata in ca. 8 plakken.

Siciliaanse kwarktaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Kwarktaart met aardbeien
35 min Gebak
Bekijk recept
Frisse vanillekwarktaart met bloedsinaasappel
165 min-
Bekijk recept
Feestelijke bramen-kwarktaart
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Siciliaanse bloemkoolspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse pasta met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse venkelsalade
25 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse pastasalade alla caponata
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept