Chocoladecakejes met warme chocoladesaus

4
45 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de amandelen in koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat op een bord afkoelen. Maal de noten in de keukenmachine heel fijn. Breek 50 g van de chocolade in stukjes. Doe in een magnetronschaaltje en smelt in de magnetron 1 min. op 500 watt. Roer de chocolade goed door en laat iets afkoelen.
  • 2 Doe de boter en suiker in een kom en klop met een garde tot een zacht, romig mengsel. Voeg eerst de chocolade en vervolgens de eidooiers en de amandelen toe. Roer door.
  • 3 Mix in een schone kom de eiwitten stijf. Schep het chocolademengsel op de eiwitten en spatel alles luchtig, maar gelijkmatig door elkaar. Verdeel het beslag over de timbaaltjes.
  • 4 Zet de vormpjes in de braadslee. Schenk zoveel heet water in de braadslee totdat de vormpjes voor de helft in het water staan. Zet de braadslee op het rooster in het midden van de oven. Laat in ca. 35 min. gaar worden. Steek een satéprikker in het midden van een cakeje. Komt deze er droog uit, dan is het cakeje gaar.
  • 5 Haal de vormpjes uit het water en laat 5 min. afkoelen. Neem de cakejes uit de vormpjes en zet ze elk op een bordje. Bestuif de cakejes met poedersuiker.
  • 6 Smelt in een steelpan de rest van de chocolade met 3 el slagroom. Klop de rest van de slagroom met de vanillesuiker stijf. Serveer de chocoladesaus en de slagroom bij de cakejes.

Chocoladecakejes met warme chocoladesaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-espressotaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Dame blanche
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladedip met aardbeien
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Smeltende chocoladecakejes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde chocoladecakejes
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Smeltende chocoladecakejes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebraden ananas met 'vloeibaar' chocoladecakeje
25 min Nagerecht
Bekijk recept